Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Стара Загора събирала лични данни на доброволци на ГЕРБ, които раздават агитационни материали

Полицията в Стара Загора е събирала лични данни на доброволци на партия ГЕРБ, които раздавали агитационни материали, свързани с евроизборите. Това съобщи на специална пресконференция Емил Христов, общински лидер на партията и председател на общинския съвет.

Емил Христов заяви, че полицаите не са аргументирали проверката и събирането на лични данни на младежите доброволци. Според него подобна акция в Стара Загора е имало и срещу активисти на АБВ, но не и в други градове на страната.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че това е втори случай от последния месец на подобно отношение към партията, първият път беше отказа на директора на областната дирекция на МВР да осигури охраната за събарянето на незаконни ромски къщи.

От пресцентъра на полицията в Стара Загора до този момент не отговарят кой и защо е наредил събирането на лични данни на доброволците от ГЕРБ. Те са били проверени и от служители на Областната инспекция по труда дали имат трудови договори, кой им е работодател и къде са работните им места.

Официалната позиция на инспекцията е, че проверката е била извършена по сигнал. Тя е показала, че лицата са симпатизанти на партията и не получават възнаграждения за труда си.    


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна