Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манолова: 578 хиляди граждани са се възползвали от възможността да гласуват преференциално

Снимка: БГНЕС
Ръководството на БСП не е оказвало натиск върху спечелилия с преференциален вот евродепутатско място Момчил Неков. Според червени депутати най-вероятно Неков ще замине за Брюксел.

Депутатите от БСП Антон Кутев и Кирил Добрев са категорични, че интригата с евродепутатското място на Момчил Неков е приключила.
Момчил Неков, според мен, ще си отиде в Европарламента. Той е вече депутат в Европарламента. Те могат да искат да го направят и патриарх. Билета си е купил, показа ми го вчера, каза Добрев.

По повод избора на Неков, лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев заяви, че вотът на избирателите трябва да бъде уважен: Ще го видя. Искам да чуя неговите намерения.

578 хиляди граждани са се възползвали от възможността да гласуват преференциално, каза Мая Манолова и добави, че има интересна тенденция за партиите и коалициите с номера от 1 до 17 в бюлетината, на практика във всяка една от тях кандидатът, който има съответния на партията номер, е получил преференция от над пет процента:

Интерпретации, внушения и дрън-дрън изявления, че едва ли не е контролиран вотът с номер 15, са несъстоятелни. Ако отбелязването на преференция означава купени гласове, тогава излиза, че ГЕРБ са купили над сто и пет хиляди гласа, защото толкова са преференциите за Томислав Дончев, добави Мая Манолова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна