Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП в Габрово: Скандално е назначаването на Али Алиев за временен директор на парк "Българка"

Парк "Българка"
Снимка: http://www.ppbulgarka.net/

Социалистите в Габрово обявиха за "скандално" повторното назначаване на Али Алиев за временен директор на природния парк „Българка“. Вчера "Хоризонт" съобщи за уволнението на титулярката Мая Радева. Позицията на Изпълнителната агенция по горите, на чието подчинение е паркът, се очаква в понеделник.

От структурата на БСП в Габрово не за първи път се противопоставят на назначението на Али Алиев за директор на парк „Българка“. През месец февруари той беше сложен на поста временно, когато титулярката Мая Радева катастрофира. Тогава габровци протестираха срещу решението с мотива, че назначението е политическо, тъй като Алиев е председател на Общинската организация на ДПС в Севлиево и съветник от групата на партията в местния парламент, а освен това има интереси в дърводобивния бизнес. В дирекцията на парка влязоха одитори и се очакваше докладът от проверката да бъде оповестен. 

След вчерашното уволнение на Мая Радева, от Изпълнителното бюро на БСП – Габрово изпратиха декларация до  медиите, в която се казва, че е повече от наложително да бъде назначен компетентен  и авторитетен директор, след провеждането на честен и прозрачен конкурс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени