Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпит на таен свидетел не помогна на обвинението по делото "Октопод"

Снимка: БГНЕС

Таен свидетел беше разпитан на поредното заседание по мегаделото "Октопод", основен подсъдим по което е Алексей Петров. За да бъде запазена самоличността на свидетеля, съдът проведе разпита по специална процедура, в която разпитът е задочен, а страните предоставят писмените си въпроси на съда, който ги задава. След като защитниците се запознават с отговорите, ако имат допълнителни въпроси, отново ги поставят пред съда.

Според неофициална информация разпитът е взел неприятен за прокуратурата обрат, тъй като анонимният свидетел е отговарял с "Не напомня" на въпроси, на които е давал отговори в началото на разследването. Тогава той разказал за срещите си с Алексей Петров, за бизнеса на съпроцесника му Антон Петров-Хамстера и подробно за престъпленията, извършвани от организираната престъпна група, ръководена от Петров, част от която, според прокуратурата, са Марчело Джотолов и Янко Попов.

По повод на показанията му адвокати коментираха, че са били на принципа "Чух, казаха ми" и затова не могат да се ползват като достоверно доказателство, а и твърденията му били по т.нар. "Голям Октопод", който преди време съдът прекрати, защото прокуратурата така и не успя да внесе обвинителен акт след няколкогодишно разследване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна