Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Център за обществена подкрепа отваря врати в село Тенево, община "Тунджа"

Снимка: www.tundzha.net

Център за обществена подкрепа ще бъде открит в село Тенево, община "Тунджа". Специалистите в центъра ще се грижат за деца в риск на възраст от 7 до 18 години. ще бъде оказвана и помощ на техните семейства. В община Тунджа има 95 случая на регистрирани деца в риск в отдела"Закрила на детето", 69 отпаднали от училище и 59 непълнолетни майки, които са потенциалните участници, съобщи ръководителят на проекта Силва Иванова

Това е една малка част от картинката, която съществува на територията на общината. Това в никакъв случай не изчерпва проблематиката, предвид това че и ресурсите и на отдел "закрила на детето" са изключително ограничени и едва ли биха огряли навсякъде в рамките в 44 населени места в общината.

В продължение на осем месеца 20 деца от 12 населени места в общината ще получават квалифицирана помощ от социален работник, психолог и педагог. Дейностите по проекта ще се осъществяват в партньорство с общинската администрация, с читалище "Просвета" и с подкрепата на детските и учебните заведения в общината.

Проектът е финансиран от фонда "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика с около 27 000 лв. , съфинансирането му от община Тунджа е 4600 лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна