Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ осигурява безплатен превоз до Добрич на доброволци

БДЖ осигурява безплатен превоз на доброволци, които ще се включат в почистването на наводнените райони в Добрич. Към момента са се записали 38 души. Пътуването от София до Добрич и обратно е по инициатива на участниците в групата "Родна гражданска защита", създадена във Фейсбук. 38-те тръгват за Добрич тази вечер с нощния влак, обясни Христо Иванов от БДЖ.
Те ни потърсиха и ние откликнахме на тяхното желание и се включихме, за да можем по този начин да помогнем да пътуват тези хора безплатно. Предната седмица същите тези хора са били с лични автомобили до Варна. Там са помогнали, чистили са, но явно сега малко повече идват разходите, тъй че ние решихме да откликнем, да помогнем. Това е за благото на тези хора, които са пострадали.

От ръководството на БДЖ се обръщат с молба към всички желаещи да се включат в дейностите по почистването в Добрич да потвърдят своето пътуване с влак в публикувания списък във Фейсбук, групата "Родна гражданска защита", но не и за  днес, тъй като местата са запълнени, за да няма злоупотреби от пътници, които просто искат да пътуват безплатно.

Желаещите, които искат да помогнат, трябва да се обадят на тези организатори или с тях да пътуват тази вечер. Евентуално, ако за другата седмица има някакви желаещи с тази група, също ще ги превозим безплатно. Ние също по този начин можем да допринесем и да помогнем на бедстващите граждани в Добрич,
обясни Христо Иванов от БДЖ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна