Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За евроизборите и бедствията в медиите разсъждаваха на устния изпит по журналистика в СУ

На днешния устен изпит по журналистика в Софийския университет се явиха кандидат-студентите, получили оценка от писмения изпит над "3,50". На 14 юни те писаха по темата "Професия - трол". За обективност на оценките и за съпоставимост на знанията на кандидатите на днешния устен изпит на всички бяха задавани едни и същи въпроси, определени от комисията в деня на изпита. Разговорите са били за евроизборите, както и за медиите и бедствията.
Водещо при оценяването от комисиите е общата култура и осведомеността на кандидатите по актуални събития, комуникативните им умения, информираността и мотивацията им за журналистическата професия. Лъчезар Точев - преподавател и член на изпитната комисия говори за представянето на кандидатите:
Има много подготвени хора. Има пък млади хора, които много се притесняват. И човек трябва малко да им помогне, за да извадим това, което притежават като познание. Но за жалост има и такива хора, които кандидатстват за журналистика и за връзки с обществеността, не са гледали новини, не знаят събитията. Щом чуем началото на отговора - хората казват, хората мислят. В общи линии за такива изпитът приключва бързо.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна