Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ: Политическите назначения продължават във всички отрасли

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

Според Реформаторския блок (РБ) правителството продължава с политическите назначения и те се извършват във всички отрасли. Блокът продължава да настоява за незабавна оставка на кабинета. 

С промените в редица закони в края на своето управление кабинетът "Орешарски" поставя капани пред бъдещи реформи, заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски:

Ние призоваваме колегите от ГЕРБ, които участват като народни представители, да не подкрепят със своето присъствие в Народното събрание законовата регламентация на далаверите, които се извършват от БСП и ДПС.

Приетият нов Закон за МВР елиминира изяло конкурсното начало в системата, обясни Атанас Атанасов. По думите му от днес започва назначаване в областните и централни дирекции на МВР:

И назначаването на тези хора на практика създава тази минна мрежа в МВР, което няма да даде възможност на служебния министър да започне битката с купувачите на гласове. В Министерството на отбраната върви абсолютна шуробаджанашка процедура, назначават се на възлови позиции хора, които нямат никаква представа от управлението на ведомството, но са от списъчния състав на кадрите на "Позитано".

И в други закони, които трябва да минат през парламента, целта на мнозинството е да назначи свои хора, смятат реформаторите и затова ще следят с какъв кворум ще се гласуват и ще настояват президентът Росен Плевнелиев да налага вето върху всички вредни законопроекти. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна