Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активизиране на телефонните измамници в Пазарджишко

 Отново се активизират телефонните измами в Пазарджишка област, съобщи заместник- директорът на областната дирекция на МВР Иван Васев. Действа се  по  схемата  за катастрофирал роднина с искане на голяма сума пари. Според Васев е необяснимо защо все още някои хора стават жертва на този вид престъпление:

Независимо от това, че по всички населени места полицейски инспектори проведоха срещи с кметове, с хората от пенсионерските клубове, бяха раздадени брошури как действат въпросните измамници, хората продължават постоянно да се хващат, подчертава Васев.
По селата има случаи за един ден в едно населено място да се атакуват по десетина абонати, най-вече на стационарни телефони.

Нека първо при позвъняване и правене на опит  за тази телефонна измама, всеки да си потърси роднината, за който се отнася това нещо. Има вероятност веднага да не се свържат, след това  веднага да позвънят на 112. Трудно доказуеми са като престъпления, повече мобилни карти или несъществуващи лица, починали. Виждаме затруднения, но аз смятам, че ще се справим, каза директорът на Областната дирекция на МВР  в Пазарджик Иван Васев.

При пореден случай на телефонна измама в Пловдив  82- годишна жена  предала на непознат  2 хиляди лева.  Представилият се за лекар отнесъл парите с обяснението, че ще плати операцията на дъщеря й.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени