Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл опроверга съобщенията за обсъждани възможности за прицелни удари срещу Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кремъл опроверга съобщенията, че Русия обсъжда възможността за прицелни удари по украинска територия след попаденията на изстреляни от там снаряди в жилищни постройки в Ростовска област.

Като се позовава на свой източник, близък до Кремъл,  вeстник "Комерсант" съобщи, че Москва разглежда вариант за военен отговор на продължаващите случаи на обстрел с миномети или артилерия, при които снарядите падат на руската територия. Това няма да бъде мащабна акция, а целенасочени единични удари, твърди неназованият източник.

Подобни твърдения са пълна глупост и не съответстват на действителността, заяви днес Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин. Според него това дори не си заслужава да се коментира.

Междувременно ръководителят на украинския Център за военнополитически изследвания Дмитрий Тимчук заяви на брифинг, че утре Русия възнамерява да въведе войски на територията на Украйна под предлог, че осъществява миротворческа мисия в защита на мирното население.

Тимчук твърди, че има достатъчно доказателства за струпването през последните дни в Ростовка област на военни групировки със специално назначение.

От руска страна засега няма официален коментар относно твърденията на украинския експерт. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна