Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конвенцията за опазване и насърчаване правата и достойнството на хората с увреждания обсъждат експерти в Разлог

Представители на Министерството на труда и социалната политика, на Министерството на образованието и пациентски организации ще участват в семинар в Разлог за Конвенцията за опазване и насърчаване правата и достойнството на хората с увреждания. Организатор е Асоциацията на родители на деца с епилепсия.

Тази конвенция е един много сериозен инструмент на хората с увреждания да защитават и отстояват правото си на достоен живот. В Министерството на труда и социалната политика са създали достатъчно работни групи и по закон те ръководят годишния план за синхронизиране на законодателството. Министерството на образованието също започна много сериозна работа. Има вече изградена стратегия. За съжаление Министерството на здравеопазването, както беше дало заявка, че ще очаква, така и казаха, че няма да участват. Все пак конвенцията е нещо задължително за всички, каза председателят на Асоциацията на родители на деца с епилепсия Веска Събева.

На семинара ще бъде представена и Стратегията за включващото образование, както и данни за социалните услуги, достъпът до тях и трудовата заетост на хората с увреждания у нас.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна