Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраниха изпълнителния директор на "Топлофикация - София"

| обновено на 24.07.14 в 16:35
Стоян Цветанов
Снимка: БГНЕС
Столичният общински съвет гласува оставката на изпълнителния директор на "Топлофикация - София" Стоян Цветанов заради това, че разплащателната сметка на дружеството е в Корпоративна търговска банка. Цветанов беше отстранен от поста с 39 гласа "за", един "против", петима са гласували "въздържал се". 

Георги Беловски - един от членовете на управителния съвет на Общинска банка, поема поста изпълнителен директор на "Топлофикация-София".

От ГЕРБ заявиха, че въпреки всичко "Топлофикация - София" е била управлявана добре, като изтъкнаха финансовите успехи и техническата модернизация на дружеството. Те обаче посочиха, че на риск е поставена инвестиционната му програма и някой трябва да понесе отговорност.

Според Панайот Дончев от БСП Стоян Цветанов е доказано вреден за "Топлофикация - София".

90% от средствата на "Топлофикация - София", които са около 80 млн. лева, са депозирани в КТБ и при евентуален фалит тези пари може да бъдат загубени. По време на дебатите стана ясно, че дружеството има сметки в 12 банки.

Пред Столичната община протестират около 200 служители от "Топлофикация - София" в защита на Стоян Цветанов. Те настояват изпълнителният директор да не бъде отстраняван и защитават сегашната политика на компанията.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени