Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропадна заседанието на парламента, няма кворум

| обновено на 01.08.14 в 09:22
Снимка: БГНЕС
Народното събрание не събра кворум и днес, за да проведе редовното си заседание. В пленарна зала се регистрираха 76 народни представители - от БСП и ДПС. Депутатите от ГЕРБ не присъстваха в зала, както предварително бяха обявили.

По програма трябваше да бъдат обсъдени промените в Закона за управление на отпадъците и Закона за защита на конкуренцията, след като депутатите не можаха да преодолеят наложеното върху него президентско вето.

Председателят на НС Михаил Миков напомни, че в понеделник има извънредно заседание: Има извънредно заседание насрочено и тогава очевидно ще приключи тази сесия на 42-рото Народно събрание, а с това и мандатът му. Тези, които няма да бъдат на извънредното заседание, да си пожелаем здраве и успешна предизборна кампания, работа в името на хората. В деня на извънредното заседание ние от ръководството ще бъдем пак тук.

В понеделник ще бъде последното заседание на 42-рото Народно събрание, въпреки че по правилник сесията на парламента трябваше да приключи в края на юли. От днес народните представители трябваше да са вече във ваканция.

Решението за извънредното заседание беше взето още във вторник по предложение на ГЕРБ и подкрепено от ДПС, за да бъдат окончателно гласувани актуализациите на бюджетите на държавата и на Здравната каса. По предложение на ДПС беше прието ваканцията на депутатите да започне от 5-и август.  Политическото поведение на ГЕРБ обаче поставя под въпрос окончателното гласуване на актуализациите в  понеделник.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени