Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инцидент с влака София–Бургас затвори за движение гара Стара Загора

| обновено на 07.08.14 в 21:07
Снимка: Биляна Борисова

Инцидент с бързия влак София–Бургас затвори за движение гара Стара Загора. Проблем в локомотива на бързия влак е прекъснал електрическото захранване на мрежата и влакът е спрял на входа на гара Стара Загора. Според пътници, които потърсиха "Хоризонт", за да информират за инцидента, става дума за запалване на локомотива. От гарата нито един служител не пожела да каже какво се е случило. Всички дежурни отказаха информация под претекст, че са подписали декларации.

Пътници от експреса Бургас–София, който е спрял на гара Стара Загора, споделиха, че според жп работници влакът ще продължи по линията след минимум два часа. Очаква се авариралият влак да бъде изтеглен, да бъде възстановено електрическото захранване на линията, а после и движението на влаковете през гара Стара Загора.

От БДЖ съобщиха за "Хоризонт", че локомотивът на бързия влак София–Бургас се е запалил близо до Стара Загора. Инцидентът е станал около 18 часа. Няма пострадали. Машинистът и неговият помощник са забелязли пушек, който идва от локомотива. Минути след това двигателят се запалил. Локомотивната бригада е използвала 5 пожарогасителя и пламъците са били потушени. Всичките 95 пътници са били евакуирани незабавно.

Очаква се на мястото да пристигне локомотив, който е изпратен от гара Тулово, с който пътниците ще продължат до Бургас, допълват от БДЖ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени