Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гараж изгоря в центъра на София

Гараж, намиращ се между две кооперации, изгоря при пожар в центъра на София. Пламъците вече са загасени, но живеещите в съседните сгради са излезли на открито. На мястото има пожарни коли и линейки.

Районът на ул. "Бузлуджа" е отцепен. На място има два пожарни автомобила и линейка. Живеещите в близките сгради са излезли на улицата от страх да не би огънят да се разрастне. Пожарът обаче вече е изгасен от пожарните служители. Според очевидци жилището е отдадено под наем и е превърнато в рекламна къща. Първоначално те са чули два силни гърмежа, след което възниква и пожарът. Свидетели коментираха:

Обадиха ми се. Ние сме на третия етаж на калкана. Прозорецът е пукнат. Всичко вътре е в дим. Гаражът горя. Чувам, ама то гръм ли беше, като че ли от 5-и или 6-и етаж нещо пада. Като че ли тежък денк или скрин пада. Няколко пъти така и дойдоха по вратите да чукат, да блъскат и викат: "Излизайте, излизайте". Аз както бях в леглото, излязох. И видях, че гаражът гори.

От пресцентъра на МВР очакват оглед на щетите и след това експертиза, ако се налага. Засега районът остава отцепен и хората остават на открито. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна