Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МО отпуска 150 хиляди лева за възстановяване на военното формирование във Враца

Снимка: mod.bg

Министерството на отбраната ще отдели 150 хиляди лева за възстановяване на военното формирование във Враца, съобщават от пресцентъра на министерството.

След среща с кмета на община Враца инж. Николай Иванов и представители на областната администрация и на инициативния комитет по възстановяване на военното формирование, министър Велизар Шаламанов е отбелязал, че процесът на окомплектоване наподелението не е спирал и ще продължи в рамките на определените срокове. Той разясни, че е спрял единствено ходът на процедурата за усвояване на 360 000 лева, предвидени като първа стъпка за проектиране на мащабен ремонт на формированието. Вместо това министерството ще отпусне 150 хиляди лева, които, по думите му, на този етап ще бъдат достатъчни.

Областният управител Венцислав Василев и кметът на Враца Николай Иванов, общественици и десетки граждани участваха в протест срещу намерението на служебния министър на отбраната да замрази проекта за възстановяване на врачанското поделение. Събрана беше и подписка против намерението.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна