Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Младенов освободи Павел Маринов, Чавдар Костов и Александър Янев от националния отбор

Георги Младенов освободи Павел Маринов, Чавдар Костов и Александър Янев от националния отбор
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на националния отбор по баскетбол за мъже Георги Младенова освободи тази сутрин от тима трима състезатели - Павел Маринов, Чавдар Костов и Александър Янев.

Причината е неспазване на режима, нарушаване на дисциплината и неуважителното отношение на тримата към щаба на държавния тим. В отбора за мачовете срещу Черна гора и срещу Израел е повикан Симеон Илиев.

За мен националния отбор е чест и кауза. Националният отбор не е изтрезвител. Това е върхът в кариерата на всеки играчи и треньор. След Черна гора отборът изглеждаше неадекватен преди пътуването. Не е много удобно за треньора на националния отбор да усети, че около някой от играчите има алкохолни изпарения. Не мога да приема, че трима човека не уважават себе си и собствения си труд. Когато сутринта им съобщих решението си те ме попитаха дали може веднага да си тръгнат. Дали тези играчи ще постъпят така в клубните си отбори. Не, защото ще бъдат глобени с една или две месечни заплати. В националния отбор обаче няма пари. Националният отбор се явява не като чест и кауза, а като неприятно задължение. За два случая разбрахме за нарушаване на режима. Тези момчета не уважават себе си, колегите си и националната фланелка. Време беше да  направим нещо. Компромис се прави с хора, които разбират, че са сбъркали. Това е националният отбор на България. Непрофесионално е, когато защитаваш честта на националния отбор и своето име да постъпваш така. За всеки следващ ще има същата санкция, докато аз съм треньор на отбора. Довечера да се случи - утре си тръгва. Време е вече тази порочна практика да спре. И аз не съм пъдар - аз, моят щаб, Георги Глушков. Защото, ако отида някъде до 5 часа сутринта това е предателство към останалите в отбора, коментира Младенов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна