Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корман Исмаилов: Не става дума за ценоразпис, а за формиране на бюджет на предизборна кампания

Снимка: БГНЕС

Не става дума за ценоразпис, а за формиране на бюджет на предизборна кампания, така Корман Исмаилов от Народна партия "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок, коментира информациите, че от Блока са поискали 70 хиляди за второ място в листите. Скандалът за пари провали разговорите за връщане на "Зелените" в коалицията. В предаването "Преди всички" Исмаилов обясни: 

Ако си поставяме за цел да играем с професионалната лига и да сме сред медалистите, трябва да подходим наистина отговорно и да се представим добре. Това е част от ангажиментите и отговорностите на всички партии, които участват в коалиционното споразумение, с оглед на техните възможности, а не са някакви извънредни правила и условия. Защото след евентуален успех всички ние ще се ползваме от, така да го наречем, призовете и наградния фонд.

Става въпрос за участие във финансирането в кампанията. При положение, че партии като ДПС, БСП вкарват по 4 милиона официално в кампаниите си и сигурно още толкова неофициално. Само едно прилично медийно участие и представяне на една кампания по нашия бюджет е излязло около 600-700 хиляди лева. Така че става въпрос за формиране на този бюджет, за да може да имаме потенциален успех, а вече интерпретациите по този начин не ги разбирам и ги оставям без коментар.

Интервюто на Савелина Савова с Корман Исмаилов можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени