Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинските проправителствени сили са претърпели поражение в Донецка област

| обновено на 02.09.14 в 12:57
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинското Министерство на вътрешните работи призна, че правителствените сили са претърпели голямо поражение в Донецка област. Сепаратистите са овладели стратегическата височина Саур Могила, разположена между Донецк и руската граница. Над двеста украински войници са били пленени в боевете за Иловайск в същия район, съобщи говорител на Съвета за национална сигурност и отбрана.

Киев изпраща подкрепления за отбраната на Мариупол в очакване на руско настъпление по брега на Азовско море, твърди агенция УНИАН. Русия продължава да отрича свое участие в конфликта и настоява за незабавно примирие.

Мариупол се превръща в истинска крепост в Източна Украйна, а за защитата на града се подготвят пет хиляди доброволци, съобщават местни медии. Кметът на града Юрий Хотлубей подчертава, че входовете му са блокирани с инженерни съоръжения и заминирани, така че Мариупол наистина се е превърнал в крепост.

15 украински военни са загинали, а 49 са ранени при сраженията на украинската армия с проруските сепаратисти в Източна Украйна през изминалото денонощие, съобщи говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко

20 хиляди украински военни са загинали  от началото на анти-терористичната операция на украинската армия в Донецка и Луганска области, съобщи "министърът на отбраната" на самопровъзгласилата се Донецка народна република Леонид Баранов, цитиран от агенция Новости. Официалната статистика на Киев е за две хиляди загинали, но смятам, че в действителност те са десет пъти повече, подчерта Баранов.






БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени