Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 300 домакинства от софийското село Мировяне останаха без електрозахранване

| обновено на 04.09.14 в 11:46

Около триста домакинства от софийското село Мировяне останаха без електрозахранване тази сутрин заради източване на трансформаторно масло от трафопост на ЧЕЗ. Екипи на ЧЕЗ работят за отстраняване на аварията, съобщи за "Хоризонт" заместник-директорът на Дирекция "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Филип Йорданов

В последно време зачестиха значително посегателствата над наши съоръжения. Тъй като там за последния месец и половина за втори път се източва трансформатора, нашите екипи предвиждат да преработят цялата уредба, така че до 14.00 часа очакваме да бъде възстановено захранването. След като, разбира се, екипът на полицията приключи своята работа, нашите екипи ще влезнат и ще подменят авариралата трансформаторна машина. Една подобна машина струва между 15 и 20 хиляди. Щетите, които са на дружеството, са в размер на около 240 000 лева от началото на годината, а непреките разходи за дружеството, свързани с подмяната на тези изправни преди посегателството трансформаторни машини, са 2,1 милиона лева.

Източването на масло от трансформатори само през първите шест месеца на тази година е струвало на ЧЕЗ повече от 2 милиона лева. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна