Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

На първа страница на Телеграф е поместена прогноза за нови дъждове, които предстоят в понеделник и вторник, слънчево ще е чак в четвърътк, 18 септември. Вестникът извежда като водещо заглавие и информация за гостуването в София на американски пастор, спечелил десетки хиляди лева от дошлите да го слушат в НДК последователи. Гостуването му разделило протестантите у нас, едните, така наречените традиционалисти, казват, че е измамник, докато опонентите им изпадат в еуфрия от дейността му.

Часове преди началото на учебната година, Сега предупреждава от първа страница "Битката с неграмотността на учениците ще започне най-рано през 2017 година. В образованието се появи нова стратегия, която обещава социални пакети в предуичилищна възраст, специални езикови курсове за мигрантите и преодоляване на дигиталната пропаст, пояснява вестник Сега.

Преса избира за основна тема на днешния си брой скандала с европари в Ябланица. "Кмет превежда 2 милиона в частна сметка". Става дума за Иван Цаков, превел 2 милиона лева в сметката на адвокат вместо на фирмата изпълнител на проекта за изграждане на пречиствателна станция в града.

Заглавието на Дума също е посветено на нарушаване на правилата на договорните взаимоотношения. Военният министър подписва договор със себе си, Велизар Шаламанов подготвя споразумение с агенцията, която е ръководил преди да стане министър.

Монитор избира потребителска тема за водеща днес, като цитира изследване на микробиолози от БАН. Те са установили, че разрешените консерванти и оцветители в храните трябва да бъдат с намалено, поне до сто пъти, количество, за да не вредят на ДНК-ато ни и да не ни разболяват.

Стандарт съобщава, че в бюджета ни има приходи от 10 милиона лева, дошли от туристи от круизите, акостиращи на нашите пристанища. Ако таксите ни са по-ниски, бихме спечелили още пари, пише вестникът.

Данъчните служители ще проверяват, като агенти под приктирие, продажбата на домашно приготвена храна като конфитюри по тротоарите на курортите ни. Това пише Новинар в днешния си брой.

24 часа алармира за отворения пазар на гласове. "Гето, създадено още при социализма, е хипермаркет за гласове. 222-ма души са регистрирани на един адрес.

В интервю за Труд, проф. Андрей Пантев подчертава, че индикация за развитие на обществото е как живеят възрастните хора. "Обикновеният човек е лицето на обществото„", добавя професор Пантев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна