Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Константинов: Между 150 и 200 хиляди ще бъдат купените гласове на предстоящите избори

Снимка: Радио Шумен


Между 150 и 200 хиляди ще бъдат купените гласове на предстоящите парламентарни избори на 5-ти октомври, твърди професор Михаил Константинов. От МВР смятат, че не е въможно броят на купените гласове да е толкова.

Спокойна обстановка три седмици преди изборите, отчетоха от МВР.  Заместник-директорът на  Главна дирекция "Криминална полиция" Георги Арабаджиев уточни:

Имаме един контингент, с който активно работим и лицата, които са поставени в тези списъци са доказали своята съпричастност към този вид неправомерна дейност. Контингента наброява над хиляда лица. Обстановката дори е притеснително спокойна.

Проф. Михаил Константинов твърди, че купените гласове на предстоящите избори ще бъдат между 150 и 200 хиляди:

Плаща се за свършена работа. Ако аз съм изборния дилър, имам лични контакти с тартора на гетото, отиваме да пием кафе някъде и аз му казвам: „В тази секция искам 500 гласа, в тази 300, в тази 200“. Ако тези резултати бъдат намерени в съответните секции следва плаща. Ако очаквате някой да ходи да раздава пачки пари и да раздава пари, това е в много редки случаи. Предполагаемата оценка за купения вот е, че той ще бъде между 150 и 200 хиляди.

ДАНС не разполага с информация за 200 хиляди купени гласове, обясни заместник-председателят на службата Ваня Стефанова:

Работим с данни, нито мога да потвърдя, нито да отрека.

Заместник-директорът на главна дирекция "Криминална полиция" Георги Арабаджиев смята, че не е възможно  броят на купените гласове да е 200 хиляди:

Цифрите са прекомерни. Не е възможно такъв да бъде броят на купените гласове.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна