Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основно положителни коментари сред вложителите в КТБ за решението на Цветан Василев да се предаде

Снимка: БГНЕС

Предимно положителни коментари има в интернет групата на вложителите в КТБ за решението на Цветан Василев да се предаде на властите.

Според Ясен Джувалеков постъпката на Цветан Василев единствено доказва, че той е с чиста съвест и е невинен. Ако бяха вeрни глупостите, в които го обвиняват, досега щеше да е духнал в ЮАР или някъде другаде и да си харчи уж откраднатите милиони. С това си действие Василев със сигурност обезсмисля фантастичните теории на Цацаров, Искров, Прокопиев, Пеевски и други заинтересовани от фалит на банката, че той е източвал КТБ. 

На подобно мнение е и Димитър Андреев, който смята, че това определено потвърждава, че Цветан Василев не е източил банката.

Диди Димитрова оценява завръщането на Василев в България, но изразява съмнение, че БНБ ще остави Василев да развенчае и втория мит, а именно, че КТБ е била пирамида. Това според нея може да стане, ако правоохранителните органи си свършат работата и гарантират живота на Василев и престанат да се заяждат на дребно и го оставят да работи. 

Тод Горанов смята, че много от партийните лидери ще се притеснят от тази развръзка. Малко хора очакват точно такова развитие на нещата, смята той.

Други коментиращи смятат, че завръщането на Василев е в резултат на договорка между него и бившите му партньори от политиката. Много неща има да казва и ако ги каже, май ще има сериозна промяна в предизборната борба.

Диди Димитрова призовава хората да не се радват. Май много хора нямат никакво желание той да говори, щом дори прокуратурата му е отказала да стане защитен свидетел още на 23-ти юни. Да не защитят всички от свидетеля накрая, пише тя. 

Ели Цонева призовава да се търси институционална и персонална отговорност от всички които бавят развръзката на казуса.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна