Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският премиер обвини Запада, че поставя под заплаха цялата европейска сигурност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският премиер Дмитрий Медведев обвини Запада, че като пренебрегва интересите на Русия, поставя под заплаха цялата европейска сигурност.

Според Дмитрий Медведев, чрез своята политика опонентите на Русия се стремят към нов световен ред, който ще изолира половината Евразия.

Много наши западни партньори престанаха да признават факта, че Русия има своите национални интереси, че в географския център на Европа днес убиват хиляди хора, че цялата система за европейска сигурност е застрашена, както са застрашени по-нататъшната глобализация и цялата философия на мирна развитие, формирала се след Втората световна война, посочи Медведев по време на инвестиционен форум в Сочи.

По думите му санкциите водят към подкопаване и демонтаж  на цялата световната финансова и търговска система. Руският премиер не се съмнява, че мястото на забранените западни стоки много бързо ще бъде заето от други производители, предимно местни. Вратата на Русия  за западните партньори остава отворена, но при условие, че те отново ще започнат да чуват гласа на Русия, изтъкна Медведев.

В международен план руският премиер изтъкна необходимостта да се разширява сътрудничество със страните от Азия, а във вътрешен - да се развива производството, което ще замени вноса.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна