Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият шеф на "Булгаргаз" Димитър Гогов оглави "Южен поток България"

| обновено на 07.10.14 в 12:42
Снимка: БГНЕС

На Общо събрание на компанията "Южен поток България", която изгражда газопровода на българска територия, досегашният изпълнителен директор от българска страната Владимир Инков е заменен с Димитър Гогов, съобщи заместник-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов. Смяната е направена на 3-ти октомври. От януари 2007-а година до ноември 2013-а година Гогов заемаше поста изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД.

Припомняме, че ръководството на "Южен поток  България" не се съобрази с протоколното решение на министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов от 11-и август 2014-а година. Въпреки изричното разпореждане, на 18-и август 2014-а година в Търговския регистър бе вписано увеличение на капитала на компанията "Южен поток България". Промяната в ръководството на "Южен поток България" е с цел защита на българските интереси и гарантиране на максимални ползи при бъдеща реализация на проекта, пише още в съобщение на Министерството на икономиката и енергетиката.

Промяната в ръководството на "Южен поток България" е с цел защита на българските интереси и гарантиране на максимални ползи при бъдеща реализация на проекта. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна