Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласувайте за своята любима книжарница

Снимка: БГНЕС

На 10-и октомври започна конкурсът „Моята любима книжарница“. До 10-и декември всеки ще има възможност да гласува за своята любима книжарница. Това е първият конкурс у нас, посветен на книжарниците, в който победителят ще бъде определен от читателите чрез пряко гласуване.

Идеята за конкурса се ражда от книгата „Книжарничката на острова“, сподели в предаването „Хоризонт до обед“ Стефка Ангелова от издателство „Кръгозор“:

Искахме да направим един емоционален и искрен подарък към нашите колеги издатели и книжари, но с всеки изминал ден, колкото повече обсъждахме и споделяхме идеята си, ставаше ясно колко важно и колко навременно е това, с което сме се захванали. То действително се прави за първи път в България. За първи път питаме хората дали имат любима книжарница и защо тя им е любима, какво обичат в нея.

Кампанията има и сайт www.lubimaknijarnica.com, на който всеки, който има любима книжарница, може да гласува. Важно е книжарницата, за която се гласува, да е за книги, уточняват организаторите.

Истинските книжарници в момента са изправени пред сериозното предизвикателство на електронните четци и книги, признава Стефка Ангелова. Затова според нея провеждането на конкурса е изключително навременно:

На нас ни се иска да разберем от хората в каква посока трябва да развиваме книжарниците, какво не достига на българските книжарници.

Цялото интервю със Стефка Ангелова можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна