Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Какво е най-необходимо за осъвременяване на музеите у нас

Разговорът за осъвременяване на музеите у нас и как те да станат по-привлекателни за техните посетители е важен за туроператорите и за туристите, които ги посещават. България вече има и музеи, които могат да бъдат определени като обекти на световно..

публикувано на 06.12.23 в 12:56
Венелина Червенкова, проф. Мариела Модева и Михаела Демирева.

Специализираните форми на туризъм - ключови за това България да е дестинация за 4 сезона

Специализираните форми на туризъм са важни, за да може България да бъде дестинация за 4 сезона. Към Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма до 2030 година са разработени и план за културен туризъм, а и за здравен туризъм. Очаква се..

публикувано на 06.12.23 в 12:36

Гергана Ефремова: Учебните програми имат нужда от цялостна промяна

PISA може би е различен тест от оценяването в училище, но системата не се справя и спрямо своите собствени изисквания.   Това заяви пред БНР Гергана Ефремова от "Заедно в час" относно ниските резултати на българските ученици. PISA: 54% от..

публикувано на 06.12.23 в 11:23

Студенти правят спешен телефон за киберинциденти

Студенти от Пловдивския университет правят спешен телефон за киберинциденти. Причината са зачестили проблеми с фалшиви новини и засилени атаки от хакери.  Идеята за спешен телефон, подобен на 112 се родила по време на лекции на Ясен Танев на..

публикувано на 06.12.23 в 11:18

Започва Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи

Започва седмото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, организиран от Асоциация “Българска книга”. Тематичен фокус са скандинавските страни, а мотото е: “Създаваме истории. Създаваме история”.  Фестивалът се провежда в..

публикувано на 05.12.23 в 12:32
Старият град, Пловдив

Пловдив - най-бързо възстановяващата се дестинация за културен туризъм

Пловдив е дестинацията за културен туризъм, която най-бързо се възстановява след пандемията от коронавирус и кризата, породена от войната в Украйна . Това показват данните на Националния статистически институт, като след това се нареждат София и Велико..

публикувано на 05.12.23 в 11:46

Отново стартира кампанията "Защото сме хора" на "Каритас"

Отново стартира кампанията "Защото сме хора" на "Каритас", за набиране на средства, така че организацията да продължи да помагаме на над 500 възрастни хора от 12 села и градове. Ваня Клечерова от "Каритас" отбеляза:  "Миналата година бяха 400,..

публикувано на 05.12.23 в 11:27

Национално сдружение брокери на имоти: Регулация на бранша - да, но от държавата

Вчера беше внесена  петиция в Народното събрание срещу законопроект, който според вносителите, ще монополизира бранша на недвижимите имоти и ще унищожи малкия и среден бизнес.  Възражението на Националното сдружение брокери на имоти е срещу..

публикувано на 05.12.23 в 11:03

Д-р Славита Джамбазова: В България все още няма закон за доброволчеството

В България все още няма закон за доброволчеството, който би трябвало да осигурява инвестиции в обучението на доброволци и безопасна среда за работата им. Това обясни в интервю за БНР заместник генералният директор на Българския червен кръст д-р..

публикувано на 05.12.23 в 08:08

Атле Нес: Историята за живота на всеки може да се разкаже по много различни начини

Утре започва 50-ото издание на Софийския международен панаир на книгата . Над 170 издателства ще представят най-новите си произведения. Посетителите ще могат да избират от над 100 хиляди издания, както и да се срещнат с автори и преводачи от цял..

публикувано на 04.12.23 в 13:00