Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима от Реформаторския блок на преговори с ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок ще разговаря с ГЕРБ по въпросите за съставяне на правителство.

Още преди разговорите "лице в лице" реформаторите се обявиха за 2-годишен мандат на бъдещото правителство. При всичките си срещи досега от ГЕРБ държат на пълен мандат.

Казаното от Радан Кънев за реформа в съдебната система предизвика и цветисти отговори от страна на Бойко Борисов, който се почуди и дали реформаторите могат да поставят като условие за преговорите и антируската тема.

Срещу тримата представители на ГЕРБ от Реформаторския блок изпращат шестима, които ще отидат със солидна рамка. Миналата седмица реформаторите се обявиха за публично и детайлно политическо споразумение за съставяне на правителство, поемане на конкретни ангажименти и срокове за реформи в администрацията, здравеопазването, пенсионната система и енергийния сектор. Те се отказаха от исканията си за конституционни промени, защото в момента се търси мнозинство от поне 121 депутати.

От Реформаторския блок заявиха, че няма да подкрепят правителство на малцинството нито на ГЕРБ, нито на ДПС. На този етап Блокът ще преговаря с ГЕРБ само за политики, а не за конкретни личности.

Досега след срещите с БСП и ДПС разговорите за правителство не дават резултата, желан от ГЕРБ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна