Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13/13 Анна Баракова напуска Бареков

| обновено на 15.10.14 в 12:59
Анна Баракова

Избраната за депутат от листата на България без цензура в 16 МИР Пловдив-град Анна Баракова напуска партията и ще влезе в 43-тото НС като независим депутат. Това обяви самата тя в ефира на Радио Пловдив. Учителката по биология в СОУ "Найден Геров" измести в листата втория Дяко Дяков с преференция 13/13.

След изборите бях подложена на непрестанен тормоз от колегите от структурата в Пловдив да се откажа от депутатското място, разказа Баракова. Тя е получавала многобройни обаждания със заплахи и увещания да не влиза в парламента от председателите на структурите в Пловдив и областта - Дяко Дяков и Мартин Иванов.

Заедно с двете секретарки от офиса на ББЦ Дяков е идвал не веднъж в училище да увещава директорката да ми повлияе да се откажа от депутатското място, разказа още Баракова. По думите й от ББЦ й обещали в замяна работно място в Пловдив по нейно желание, но тя отказала да влиза в подобни разговори. 

Председателят на ББЦ в Пловдив Дяко Дяков отхвърли всички обвинения. Чуйте го в звуковия файл.

Никога не съм оказвал натиск върху г-жа Анна Баракова да напусне парламента, това са клевети и долни инсинуации, така председателят на ББЦ Пловдив Дяко Дяков отговори на обвиненията. Той нарече изборът й "техническа грешка". Искахме да разговаряме с нея, за да и обясним, че изборът й е резултат именно на грешка, посочи Дяков. Над 9000 пловдивчани гласуваха за Николай Бареков и за мен, тя има 800 гласа преференция, допълни той. 

Подобни процеси имаше в ГЕРБ и ДПС, но там спечелилите челни места по този начин се отказаха, а ние като млада партия ще отнесем случая в раздел грешна кадрова политика, каза още Дяков. Той е потресен от поведението на Баракова, защото лично я е довел в структурите първо на СДС, след това в "България на гражданите", а сега и в "България без цензура".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна