ПУ открива учебната година

Да трупат знания и да мечтаят  пожела на студентите от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ министърът на  образованието и науката проф. Галин Цоков , който присъства на официалното откриване на новата академична година във висшето..

обновено на 01.10.23 в 14:48

Основни храни продължават да поскъпват

Поскъпването на основните хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци на борсите в страната от предходната седмица се запазва и през тази, показват данните от седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. При..

обновено на 01.10.23 в 14:48

Обходни маршрути по АМ "Тракия" заради протестната блокада

Протестиращите  миньори и енергетици в района на Стара Загора продължават блокадата на магистрала „Тракия“ и на Подбалканския път в района на Гурково. Те заявиха, че няма да отстъпят от исканията си. Заради блокадите на ключовия транспортен..

публикувано на 30.09.23 в 13:09

Младеж бе убит с нож след улична свада за жена в Пазарджик

21-годишен младеж е убит след улично скарване в Пазарджик. Извършителят е успял да избяга и се издирва, съобщиха от полицията.  Убийството е извършено снощи след възникнало спречкване между двама младежи, най-вероятно заради момиче, сочи..

обновено на 30.09.23 в 11:00

Циганското лято продължава - слънчева и топла събота

Днес ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над планинските райони от Южна България.  Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от север-североизток.  Минималните температури ще са предимно между..

обновено на 30.09.23 в 10:39

Антични тракийски мистерии обсебват Пловдив днес

Фестивалът "Тракийски мистерии" започва в Пловдив Събитието се провежда на емблематични за древната история по нашите земи места, където руините оживяват със спектакъл. "Живата комуникация и съпреживяване чрез различните фестивални формати..

публикувано на 30.09.23 в 08:36

Уволниха училищен директор заради писани оценки на починала ученичка

Директорът на СУ "Найден Геров" Диана Гавазова е уволнена дисциплинарно, а решението да я освободи от поста е на началника на Регионално управление на образованието Иванка Киркова.  Припомням, че министърът на образованието и науката проф...

обновено на 29.09.23 в 16:58

Президентът поиска прозрачност за Плановете за въглищните райони

"Има съмнения, че приоритет на управляващите са печалбите на приближените фирми, а не гарантирането на трудовата заетост във въглищните региони и устойчивостта на българската енергетика", заяви в Пловдив президентът Румен Радев по повод днешните..

публикувано на 29.09.23 в 16:18

Полицията издирва мъж, изчезнал преди повече от две седмици

По молба на близките, пловдивската полиция 38-годишния Димитър Иванов Танев. Той е напуснал дома си в жк „Тракия“  вечерта на 13 септември и от тогава е в неизвестност. Въпреки организираните и проведени до момента оперативни и..

публикувано на 29.09.23 в 15:51

73 семейства от Карлово получават по 2 500 лева за обзавеждане

Социална помощ до 2500 лв. от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика за закупуване на оборудване и обзавеждане ще получат 73 домакинства от община Карлово, чиито домове пострадаха при наводненията през 2022 г. Общата..

публикувано на 29.09.23 в 15:41