Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъждовете оставиха села в Родопите без ток, в Златоград, обстановката е спокойна

| обновено на 23.10.14 в 15:14

Девет села в Смолянско са без ток, заради дъждовете, съобщиха от И Ви Ен електроразпределителното дружество. Без ел. захранване са селата Беден, Брезе и Лясково в община Девин, както и смолянските села Широка лъка, Солища, Стикъл, Стойките, Гела и махала Заевите. От дружеството уточняват, че техници работят по отстраняването на авариите.

31 литра на квадратен метър са измерените количества дъжд паднали в района на Златоград по данни на Метеорологичната станция на връх Рожен. 

Обстановката в Златоград към момента е спокойна, а валежите са периодични. Наблюдава се леко повишаване на нивото на река Върбица заради вливането на река Голяма, уточни кметът Мирослав Янчев.
 

От полицията в Смолян съобщиха, че екип на Районното управление „Пожарна безопасност и спасяване“ в Златоград е отстранил опасни дървета в коритото на река Върбица Акцията е предприета вчера около обяд след получено съобщение на спешния тел 112 за надвиснали опасни дървета в корито на реката вследствие на свлечена земна маса. Дъжд вали в цялата Смолянска област.

Най-много са вележите в района на смолянското село Мугла 36 литра на квадратен метър, а най-малко в село Давидково, община Баните – 5 литра на кваратен метър. Пътните настилки в региона са мокри, повишена е опасността от падащи камъни в планинската област. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна