Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Повечето от излизащите днес централни вестници са с водещи заглавия, посветени на връхлетелите страната ни обилни валежи от дъжд и сняг.

Монитор пише: "Първият сняг блокира България", порой заля Бургас и Приморско, Хасково под метър и половина вода.

МВР с кризисен щаб за сложната обстановка, пише още вестникът, потоп в гръцката столица Атина, в Сърбия десетки хиляди са без ток заради лошото време.

Телеграф описва картината на ситуацията у нас със заглавието:"Сняг ни заклещи, дъжд ни удави".

24 часа акцентира "Снегът дойде преди парното", 40 000 домакинства са останали без ток, 10 000 от тях в София.

Снегът зотрудни придвижването по магистрала "Хемус", допълва изданието и помества снимка оттам.

Според Преса, най-важното от затруднената обстановка в страната вчера е, че бойко Борисов бил заклещен 8 часа на пътя.

Лидерът на ГЕРБ пътувал по магистрала "Хемус", за Ловеч за откриване на нов храм в града, но малко преди Севлиево попаднал в задръстване.

"Бойко и Миков на кафе днес", съобщава с големи букви , на първа страница, Стандарт. Двамата лидери ще обсъдят възможностите за съставяне на широка коалиция.

Акцентът на Труд е върху пореден проект за общинска наредба, според който всички фирмени табели в София трябва да са написани на български език.

Вестникът помества и своя информация на първа страница, от която научаваме, че Борисов свиква партиен съвет за бъдещото правителство часове преди откриване на 43-то Народно събрание. Идеята на председателя на ГЕРБ е да препита отново съпартийците си как да поематуправленския мандат. още нещо от днешното издание на Труд - кучето на Бойко Борисов, 7-годишният Лазар от породата Българско овчарско куче, е станало шампион по красота наспециализиран конкурс в Пловдив.

Почти 133 000 българи имат имен ден днес, съобщава Стандарт по повод Димитровден. Тъй като днес  е и професионалният празник на строителя, председателят на Камарата на строителите Светослав Глосов се хвали в интервю за Преса, че колегите му имат покани за работа от чужбина.

Преса информира още, че председателят на БСП Михаил Миков отказал предложението на ГЕРБ отново да е председател на Народното събрание.

По повод връщането към астрономическото време от днес, д-р Славчо Славчев пояснява, в интервю за Монитор, че това ще ни донесе повече комфорт, за разлика от неестественото преминаване с час напред всяка пролет.

Актьори заплашват да съдят продуцента Димитър Митовски, защото ги оставил без хонорар, информира Телеграф. Режисьорът Митовски, продуцирал сериалите "Фамилията" и "Революция Зет", не е плащал на актьорите няколко месеца, конфликтът е от август и все още не е решен, затова изпълнителите се заканват да съдят Митовски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна