Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НМТ „Стефан Македонски“ изгражда нова камерна сцена


Чудесната премиера на детския мюзикъл „Котаракът Шарл” на Жул Леви в Националния музикален театър „Стефан Македонски“ беше „пробен камък“ преди официалното откриване на новата камерна Сцена фоайе в театъра. Пространството в лявото фоайе на първи балкон се беше превърнало в уютна малка зала, пълна с деца.

Няма артист, който да не обича да играе за деца! Децата са най-искрената публика. Те реагират спонтанно и това е най-ценното в такива спектакли. Изключително щастлив съм, че можем по този начин, докато се забавляват, да формираме у тях естетически критерии! Планираме още много неща на тази сцена, в най-близко бъдеще още един детски спектакъл и камерни рецитали с пиано на артистите на Музикалния театър. Тя трябва още малко да се довърши – да се сложат специални щори black out, които да затъмняват. Иначе сцената вече е обезпечена с осветление, със сценична кутия, със специално облекло на завесата, което по стандарт трябва да бъде негоримо. Разполагаме с 80-90 места, има естествен амфитеатрален наклон на самото фоайе, което ние заедно с проектантите умело използваме. Имаме една перфектна зала за камерни изяви, каза директорът на НМТ „Стефан Македонски“ Марио Николов.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева с Марио Николов в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна