Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се ГЕРБ и РБ да приемат програмната декларация за управление и да разпределят министерските постове

Реформаторският блок и ДПС на консултации с президента

| обновено на 04.11.14 в 10:41
Снимка: Добромир Видев

Продължават консултациите на президента Росен Плевнелиев с парламентарно представените политически сили, преди да връчи на ГЕРБ проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Президентът ще обсъди поотделно с представителите на Реформаторския блок и на ДПС приоритетите на новия парламент темите, по които трябва да се търси политическо съгласие, ходът на преговорите за съставяне на кабинет.

Консултациите на "Дондуков" 2 започнаха в петък с АБВ. Партия "Атака" отказа да участва в консултациите. Вчера държавният глава се срещна с Българския демократичен център и с Патриотичния фронтУтре са предвидени срещи с БСП и с ГЕРБ.

След консултациите с политическите партии президентът ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата по численост парламентарна група тази на ГЕРБ.

Очаква се още ГЕРБ и Реформаторският блок да продължат преговорите, като окончателно бъде одобрена програмната декларация за бъдещото управление. След подписването й разговорите ще продължат около разпределението на министерски постове и начина, по който ще се носи отговорност в бъдещата коалиция.

Очаква се програмната декларация да бъде изпратена на Патриотичния фронт и АБВ.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна