Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите работници от "Топлофикация - Плевен" блокираха пътя за Русе

Снимка: БГНЕС

Работници от плевенската топлофикация подновиха протестите си и блокираха за около час главния път за Русе на изхода на Плевен. Те настояват НЕК да изплати натрупаните за над 30 милиона лева задължения към дружеството за произведена електроенергия.

Никой не ни чува и проблемите се задълбочават. Само за месец задълженията на НЕК към плевенското дружество са нараснали с 3 000 000 лева, каза председателят на синдикалната организация инженер Митко Христов.

Най лошото е, че сезонът тепърва започва, ще става все по-студено, което значи, че ще харчим все повече гориво и в същото време ще ставаме все по-големи длъжници на "Булгаргаз", без да можем да се разплатим с тях.

Енергетиците се тревожат и от друго. От "Булгаргаз" всеки момент могат да ограничат горивото и градът да остане без качествено отопление:

След като не се разплаща с нас НЕК, ние нямаме възможност с доставчиците, най-вече на газ с "Булгаргаз", да се разплащаме, рискуваме освен нашите лични заплати, рискува градът да остане без отопление, което е още по-голям проблем, и това предприятие да се фалира след като няма средства за производсво. Това е основният проблем. НЕК трябва да се разплати с нас, за да можем и ние да работим и да се разплащаме.

Протестните действия на "Топлофикация"-Плевен ще продължат и през следващите дни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна