Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велизар Енчев е бил заплашван, защото гласувал срещу кандидатурата на Борисов за премиер

| обновено на 12.11.14 в 14:50
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПГ на Патриотичния фронт Велизар Енчев заяви, че на снощното заседание на групата е бил обиждан и заплашван за това, че е гласувал срещу кандидатурата на Бойко Борисов за премиер. Велизар Енчев ме е попитал, коментирали сме го и аз съм дал съгласие той да си гласува против, коментира Валери Симеонов

Велизар Енчев каза, че се чувства застрашен от изключване от групата на патриотите: Към мен бяха отправени много остри и на моменти вулгарни обиди точно заради гласуването ми срещу кандидатурата на Бойко Борисов за министър-председател. Такова поведение в парламентарна група – да се обижда, напада и да се заплашва с физическа саморазправа депутат, не само е недопустимо, но и незаконно.

На въпрос кой го е заплашвал, Енчев отговори: Валентин Касабов. Нямат никакво право да ме изгонят, тъй като това, което казвам, е самата истина.

Енчев каза още, че депутатите от Патриотичния фронт са били принудени да подпишат, т.нар. "декларация за лоялност", с която всъщност доброволно напускат парламента, в случай че гласуват различно от колегите си, и само той не е подписал такава.

Председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов потвърди, че има такива декларации: Да, има молби, има 240 такива молби в този парламент. Ние копираме добрите практики от останалите групи, но в тях няма никакъв финансов ангажимент, какъвто имаше в случая с "Атака" в миналото НС, защото хората, които са подписали документи за 150 хил. евро, са вътре в тази зала.

По отношение на заплахите към Енчев, Симеонов каза: Може би са си изтървали нервите. Аз не съм присъствал на тази сцена.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна