Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С откриване на повдигната пешеходна пътека отбелязаха Деня в памет на жертвите на катастрофи в Бургас

С водосвет и откриване на повдигната пешеходна пътека отбелязаха Международния ден в памет на жертвите на пътно-транспортни произшествия в Бургас. Акцията е организаирана от сдружение "Безопасни улици за Валя", а до новото съоръжение се събраха близки на загинали на пътя, велосипедисти и случайни минувачи.

За Бургас това е четвърта повдигната пешеходна пътека. По наша инициатива в София също бяха изградени подобни съоръжения и статистиката показва, че досега не са станали инциденти на тях, заяви Михаил Попов - член на сдружението. Това е една практика, която е взета от чужбина, не е нужно да ги измисляме нещата тук, в България. Важно е просто да прилагаме това, което правят в чужбина. Прилагаме ли парктиките от Западна Европа, много бързо ще се оправят нещата.

На водоствета присъства и Станимира Димитрова - сестра на загиналата на пешеходнна пътека в началото на тази година Антоанета: Тази година колко жертви, и то деца, имаше - сестра ми, неин съученик и пр., хиляди случаи на пътя, на пешеходни пътеки. Не е трудно, научи правилника, спазвай скоростта, има спирачен път. Важно е човек какво прави. Като се качиш зад волана да имаш съвест, защото не знаеш дали утре няма да е твоя близък, твоето дете.

Международният ден в памет на жертвите на пътно-транспортни произшествия в Бургас почетоха и родителите на 11-месечната Красимира, която загина след като беше премазана от автомобила на граничен полицай в созополското село Крушевец.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна