Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Милан" и "Интер" поделиха точките в Италия

"Милан"-"Интер"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Милан" и "Интер" поделиха точките в градското дерби от 12-ия кръг на италианското първенство по футбол, след като завършиха 1:1. Равенството изкачи "росонерите" на седмо място и пред "Удинезе", докато Роберто Манчини и неговите играчи изостават с една точка на деветата позиция.

"Интер" беше привидно по-добрият отбор на терена, но вратарят на "росонерите" Диего Лопес направи няколко чудесни спасявания, с които изби голови удари на Фреди Гуарин и Мауро Икарди. Най-чистото положение беше пропиляно именно от последния, който се възползва от грешка в отбраната на "Милан" и остана сам срещу вратаря, но стреля в неговото тяло и не успя да се разпише. "Милан" намираше трудно път до вратата на "Интер", но едно положение и един удар бяха на път да решат изхода от срещата. В 23-тата минута Микаел Есиен пусна топката по дясното крило за Стефан Ел-Шаарави, който центрира точно към оставения непокрит Жереми Менес. Французинът пък обърна глезена и я засече от въздуха, оставяйки Самир Ханданович безпомощен.

Натискът на "Интер" даде резултат в 61-вата минута и така "нерадзурите" не се оставиха да бъдат победени само с един удар към тяхната врата. Нова грешка в защитата на "Милан" позволи на Жоел Оби да овладее топката пред наказателното поле, а неговият удар влетя в долния ляв ъгъл на вратата на Диего Лопес и с това "Интер" изравни резултата.

Момчетата на Филипо Индзаги също искаха да спечелят трите точки и се разиграха, след като старши треньорът замени представилия се много слабо Фернандо Торес. Именно от неговата позиция сам срещу вратаря изскочи Жереми Менес, но ударът на французина се отби в напречната греда и излезе в аут. Секунди по-късно "Интер" отговори с нова остра атака, в която гредата този път спаси "Милан". Автор на удара в 79-ата минута беше отново Икарди. Двете греди и един пропуск на Андреа Поли в самия край бяха и последните много сериозни положения пред двете врати и мачът завърши наравно, въпреки че "Милан" натисна съперника в заключителните секунди.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна