Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-важната пътна връзка на Русе, която свързва източната със западната част на града, ще бъде преобразена

Снимка: Ася Пенчева

Най-важната пътна връзка на Русе, която свързва източната със западната част на града, ще бъде преобразена. Това ще стане по проект за интегриран градски транспорт на стойност близо 30 милиона лева, осигурени от Оперативна програма "Регионално развитие".  

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова даде официално старт на строителните работи по реконструкцията на ключовото кръстовище. Русе е сред онези градове в страната, които са определени като центрове за растеж и двигатели на икономиката на България, каза зам.-министър Николова и допълни: Община Русе е и гордост по отношение на средствата, които има възможност да получи, да получава и усвоява успешно по отношение на трансграничната програма България-Румъния, където в момента общината има 45 проекта под формата на партньорства и заедно те управляват един ресурс от близо 26 000 000 евро.

Заместник-министър Николова каза още, че за следващия програмен период община Русе е с ресурс от 34 000 000 евро, които ще бъдат отново инвестирани за развитие на инфраструктурата в града. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна