Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев ще открие президентската инициатива "Младежка визия за развитие на България" в Плевен

Снимка: БГНЕС

Медицинският университет в Плевен е домакин на третото издание на президентската инициатива "Младежка визия за развитие на България". Срещата, в която ще участват 120 студенти от цялата страна, ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев.

Темата на дискусията в Плевен е "Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие, в резултат на този избор". По време на събитието, участниците ще разговарят, организирани в девет секции, със секретарите на държавния глава по важни обществени въпроси. 120-те абсолвенти от цялата страна са избрани по определени критерии, включващи висок успех и постижения в областта на науката. Според ректора на Медицинския университет в Плевен, проф. Славчо Томов, домакинстването на такъв форум е напълно заслужено:

Аз смятам, че това не е случайно, защото висшето училище през последните години от своето развитие залага изключително много на иновациите, на иновациите в обучението и в научно-изследователската дейност. Ключовата дума за избора, която допускам, че е надделяла, това е иновации.

Държавният глава ще разгледа учебната база на висшето училище и ще се запознае с бъдещите идеи за развитие. Създаването на център за 3D обучение на студентите и разкриването на нов факултет по фармация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна