Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Двайсетина млади роми са тормозили пътници в автобус 310, двама младежи са пострадали тежко в опит да защитят пътниците, съобщава вестник Телеграф. Ромите скачали по главите на момчетата, те не за първи път нахлували в автобуси на градския транспорт по тази линия, която е към квартал "Люлин", казват свидетели. Нападенията си правели в по-късните часове на деня. Вестникът пише и за друг погром в автобус на столичния транспорт - привърженици на футболен отбор, момчета на по 14 до 17 години, нахлули в автобуса и започнали да го облепят с лепенки на отбора си, като всичко това било съпроводено с викове, обиди и агресия.

24 часа публикува тревожеща статистика "Газят трима пешеходци всеки ден в столицата". Това е статистика според наблюдение само за 16 дни. Това е причина от утре, "Пътна полиция" да започне акция "Пешеходна пътека". В 24 часа можете да прочетете и кои са десетте най-лоши подаръка за коледа. Сред тях са домакинските уреди и вълнените пуловери.

Стандарт излиза с водещо заглавия днес "Харчим 150 милиона на ден за Коледа". Всеки трети обаче купува подаръците с кредит. По повод днешните преговори на социалните партньори за пенсионната реформа, Стандарт цитира вицепремиера Ивайло Калфин "Отказвам да се замрази пенсионната възраст". Според него, пенсионната възраст трябва да продължи да расте, но не с 4 месеца, а с един или два в следващите 15-20 години.

Според Преса, жена e видяла издирвания Петко Сертов край Петрич. Уредничката на националния музей "Самуилова крепост" казала за вестника, че бившият председател на ДАНС е бил в музея миналата събота по обед. Записите от камерата на място обаче вече са изтрити и не може да се каже дали уредничката се е припознала или не. "Борисов ще се похвали с коалицията", пише Преса по повод утрешната среща на премиера с Ангела Меркел в Берлин.

"Мизия пред втори потоп", пише Монитор. Река Скът застрашително е повишила нивото си. Вода е избила в мазетата на над сто къщи. Сградите още не са изсъхнали от потопа през лятото, пише вестникът.

"Нелегална бензиностанция обикаля София", информира Труд. Митническите служители са открили в село край София микробус, в който има монтирана бензиноколонка. Нелегалните търговци зареждали с гориво проверени клиенти на половин цена. Вестникът разказва за придобилата популярност бездомна котка във Варна, боядисана със зелена боя. Англичани искат да я осиновят, за да я спасят, но от Труд не са успели да издирят животинчето.

Женският хипопотам в столичния зоопарк почина, пишат още днешните вестници. Според Телеграф, причина за смъртта е болно сърце. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна