Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвегия – Швеция и Черна гора – Испания са полуфиналите на Европейското по хандбал

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийският шампион Норвегия ще играе срещу Швеция на полуфиналите на Европейското първенство по хандбал за жени в Унгария и Хърватия. В последния си мач от втората групова фаза Норвегия загуби от Унгария с 25:29 гола и допусна първо поражение. Отборът обаче завърши като лидер в групата с 8 точки. Унгарките водеха с 15:11 на почивката и с 20:15 във втората част и до края не изпуснаха водачеството си. За победителките се отличиха Анита Булат с шест попадения и Кристина Тришчук с пет. Хайди Локе вкара шест гола за Норвегия.

Защитаващият титлата си Черна гора ще срещне Испания. Европейските шампионки победиха Швеция с 30:29 гола в последния си мач от втора група. Отборът на Черна гора губеше с 13:18 на полувремето, но спечели благодарение на два гола в края на Катарина Булатович и два на Йованка Радичевич. Булатович завърши срещата с шест гола, а Радичевич беше най-резултатна с девет. За Швеция Изабел Гулден реализира девет попадения.

Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон Испания се наложи над Дания с 29:22 гола след шест попадения на Александрина Кабрал и пет на Беатрис Фернандес.

Полуфинали на 19-и декември в Будапеща.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна