Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 катастрофи в Сливен заради поледиците

Снимка: в. "Дневник"

 Повече от 20 са сигналите за катастрофи в Сливен заради заледени пътища. Не са малко и пешеходците, пострадали по заледени тротоари. Произшествията тази сутрин са били леки и няма пострадали. 

В 8.00 часа товарен автомобил се е обърнал на главен път 1-6 в района на пътен възел "детелина" край Сливен в посока Казанлък. Водачът е откаран за медицинска помощ в сливенската областна болница без опасност за живота. Инцидентът не е наложил затваряне на пътя. 

От "Пътна полиция" предупреждават водачите, че въпреки омекването на времето около обед, голяма част от балканските пътища в Сливенско са заледени, което създава опасност от инциденти. Пътищата се обработват, но съвета е автомобилите да се оборудват със зимни гуми и да не се предприемат пътувания, ако не са неотложни. 

Водачите да съобразяват скоростта с климатичните условия и да не преминават по пътя към местността Даулите през местността Селището заради наличието все още на зеледени участъци по завои и усойни места, призовават от община Сливен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна