Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът прие Програма за стабилно развитие

Снимка: БГНЕС

Министрите приеха на подпис Програма на правителството за стабилно развитие на България до 2018-а година. Документът ще бъде представен пред Народното събрание като изпълнение на Коалиционното споразумение. 

Визията, очертана от правителството, е България да бъде европейска държава, която спазва върховенството на закона, има и институции, които работят в интерес на гражданите. Управленската програма е съобразена с трудната икономическа и социална ситуация в страната, състоянието в публичните финанси, банковия, енергийния сектор, като отчита необходимостта от решителни и неотложни реформи. 
Министърът на земеделието Десислава Танева посочи, че в сектора приоритетите са същите като тези, записани в коалиционното споразумение.
Управленската програма е тази същата, която обявихме като встъпихме в политическия си мандат. Тази политическа програма за сектор "Земеделие" ние презентирахме широко и на пресконференции. Тя беше съгласувана и с партньорите ни в рамките на споразумението за мнозинство парламентарно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна