Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев ще се срещне днес с граждани на Сливен

Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне днес с граждани на Сливен в изнесената приемна на президентската администрация.

Кметът на Сливен Кольо Милев ще посрещне държавния глава с военни почести. Довършването на пречиствателната станция за питейни води на Сливен и бежанската вълна, както и последиците й за Сливенския регион, са темите, които кметът ще обсъди с Плевнелиев. По традиция президентът ще разговаря с граждани в четвъртата изнесена президентска приемна. Граждани на Сливен споделиха за какво биха желали да разговарят с президента:

Търся съдействие по въпроси, свързани с организацията на движението в нашия град и недопускане изграждането на незаконни строежи... Безкрайно количество жалби съм подавала от 2012-а година до всички институции тука и аз вече няма къде да живея. Затова искам да говоря с президента лично.

Президентът ще открие в ДКЦ-2 "синя стая" за деца в риск. На събитието ще присъстват посланикът на Република Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан, министърът на правосъдието Христо Иванов и представителката на УНИЦЕФ за България Таня Радочай, по чийто проект за подкрепа на деца в конфликт със закона и техните семейства се изгражда "синята стая".

Президентът и останалите гости ще участват в кръгла маса на тема "Достъп до правосъдие, гаранции за правата на децата – жертви и свидетели и на децата в конфликт със закона".

В Гимназията с преподаване на западни езици "Захари Стоянов" френският посланик ще връчи официално ордена "Кавалер на академичните палми" на дългогодишния учител по френски език Стоян Стоянов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна