Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: Хората се оплакват от липса на справедливост и калпаво правосъдие

Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Проблемите в съдебната система и липсата на справедливост са основните оплаквания на гражданите, посочи държавният глава Росен Плевнелиев в президентската приемна в Сливен. Той откри т. нар. "Синя стая за работа с деца в риск" и участва в кръгла маса за проблемите на децата и семействата в конфликт със закона.

Инициативен комитет от село Лозенец изрази тревога от предстоящо отваряне на цеха за съхранение и утилизация на боеприпаси от фирмата, допуснала взрива на Петолъчката, и предложи законодателни промени:

Село Лозенец е само на три километра. Там има газова компресорна станция, газопровод, който се намира на хиляда метра само от базата. Може ли да се инициира законодателна инициатива тези бази да отстоят най-малко на шест километра от населените места.

Президентът се ангажира с подкрепа:

В месеца на политическите консултации, който предстои между средата на февруари и средата на март в президентската институция, лично аз ще запозная с този конкретен проблем всяка една от политическите партии в парламента. Ще ги помоля те да инициират законодателна инициатива. Да има дебати в парламента и същевременно да се намери решение на един наболял проблем.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна