Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът възстанови Мая Радева на поста директор на природен парк "Българка”

Снимка: www.dnevnik.bg

Габровският районен съд възстанови на поста дългогодишния директор на Природния парк "Българка" Мая Радева, която беше уволнена през юни миналата година. Тогавашното назначение на Али Алиев на мястото ѝ предизвика недоволство и протести. Сред причините за тях беше и интересът на Алиев в дърводобива.

Уволнението на дългогодишния директор на Природния парк "Българка" беше признато от Габровския районен съд за незаконно и беше отменено. Оспорената от Мая Радева заповед за уволнение е издадена през юни 2014-а година от Изпълнителната агенция по горите, която, според съдебното решение, трябва да заплати на Радева обезщетение от 7000 лева за времето, в което е останала без работа. Като причина за отстраняването ѝ от заеманата длъжност е посочена липсата на професионални качества. Твърдението се базира на одитен доклад за проектите, изпълнявани от парк "Българка" по програми, финансирани с европейски средства.

Решението подлежи на обжалване пред Габровския окръжен съд. Ако не бъде атакувано в двуседмичен срок, Радева ще бъде възстановена на поста, който заемаше 11 години.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна