Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасан Адемов: Сребърният фонд е по-надежден вариант за вноските за втора пенсия от НОИ

Противоречието между КФН и частните пенсионни фондове удря право в доверието у системата

Снимка: БГНЕС
Третата от сериите дискусии за пенсионната реформа се провежда днес. Председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политики и бивш социален министър Хасан Адемов коментира в "Преди всички":

Дискусиите продължават. Има предложения за промени. Само Комисията за финансов надзор може да каже какво се случва с непенсионните фондове. Има разминаване в информацията. Това разминаване удря право в доверието в системата. Мерки трябва да се вземат на входа на системата. И на изхода трябва да има мерки.

Сребърният фонд е по-надежден вариант за вноските за втора пенсия, отколкото парите да отиват в НОИ, заяви още д-р Хасан Адемов.

Д-р Адемов каза още, че има доверие в Комисията за финансов надзор като регулатор на дейността на частните пенсионни фондове. Депутатът обаче не коментира дали са верни данните за отрицателната доходност на фондовете, изнесени от финансовия регулатор. Сметките на самите дружества показват положителна доходност. Затова Адемов призова за излизане с обща позиция на регулатора и фондовете.
Интервю на Марта Младенова с Хасан Адемов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна