Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт предлага промени в Закона за енергетиката

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт предлага хората, които не желаят да ползват парно, да не заплащат такса за общи части и преминаващите тръби на топлофикация през собствеността им. Внесените промени в Закона за енергетика обясни съпредседателят на коалицията Валери Симеонов:
Собственик на самостоятелен имот ще има възможност сам да прекрати договора си с "Топлофикация". Прекъсването на услугата трябва да бъде след подаване на заявление от потребителя, но не по-късно от 30 дена. И в заключение, какво означава "отопляеми общи части"? В този термин включваме само тези общи части, в които има монтирани неработещи отоплителни тела. Хората, които не желаят да ползват парно, по никакъв начин не трябва да бъдат задължавани да заплащат било общи части, било тръбите да преминават през тях и така нататък, а до момента законът третира, че тези отопляеми общи части са тези, в които има заложени радиатори.
С внесените промени се въвежда задължението ДКЕВР да изгради система за контрол дали електромерите отчитат правилно консумираната електроенергия, както и въвеждането на граждански контрол към работата на регулатора.
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна