Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметна плоча за убития командос Емил Шарков откриха във Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

В Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново, където е учил полицаят Емил Шарков, днес бе открита плоча в памет на загиналия преди една година в Лясковец командос. Бащата на Шарков призова да бъде изнесена истината за операцията, при която въоръженият Петко Петков е застрелял сина му и е ранил петима негови колеги:

Защо отрядът за борба с тероризма отива един, дето се казва ловец, да обезвреди? Нима нямаше други възможности? Нима не можеше с малко хитрост..., а трябваше пет човека да бъдат ранени и един убит. Досега виновни няма затова. Искам истината, независимо каква е тя.

Съпругата на убития  командос Милена Шаркова допълни, че досега никой от ръководството на Специализирания отрябд за борба с тероризма  не е потърсил среща  с нея:
За изминалата година нито един от ръководството на поделението нямаше доблестта да дойде и да говори  с мен, да каже какво сгрешихме, да признаят някакви грешни стъпки и да се вземат мерки в някаква насока на превенция, но аз не очаквам от хората, които са по върха да си признават грешките. Качества като доблест и чест и смелост са за момчетата на първа линия, както Емо.
В понеделник в Окръжния съд във Велико Търново е насрочено делото срещу Петко Петков, обвинен за умишленото убийство на Шарков и за опит за убийство на още петима спецполицаи.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна